Trailerladen: `Waarom het niet lukt

Gepubliceerd op 22 maart 2021 om 10:00

Uit de poll op Instagram van vorige week werd ‘Trailerladen’ ver uit het meest gekozen, met maar liefst 83%.
Op zich niet gek, want trailerladen behoort tot een van de meest voorkomende problemen bij paarden. In deze blog wil ik het niet hebben over het moment dat we iets vragen van het paard dat tegen het natuurlijk gedrag in gaat. Ook de volgende punten kunnen een reden zijn dat een paard niet wil laden. 
Negatieve ervaring of associatie: Stel: Je paard ging voorheen altijd feilloos de trailer op, tot het moment dat je terugkwam van de kliniek. Vervelende associaties of ervaringen kunnen een reden zijn dat jouw paard niet meer wilt laden. Bespaar je de frustratie, een gedragstrainer kan je goed helpen dit probleem op te lossen. Als het bevestigd is, dan is het belangrijk om het doel van de rit leuk te maken zodat de positieve associatie terug komt.
Eigenaar: Zonder met een beschuldigende vinger te wijzen, kan het voorkomen dat je als eigenaar zelf de veroorzaker bent. Je hebt het dan ook niet door. Ben jij bewust van waar je staat als je paard de trailer in moet? Sta je bij het inlopen vóór je paard, dan blokkeer je de doorgang. Tijdens mijn trailerlaad trainingen vind ik het dan zeker ook belangrijk om jou mee te nemen, zodat je het na mijn training ook zelf verder kunt. 
Technische staat: ik was verbaasd te ontdekken dat meer dan de helft van de paardentrailers iets mankeert. Maar liefst 28% van de 150 keuringen tijdens een steekproef op een concours, bleek de bodemplaat rot te zijn (Bron: BOVAG). Verdere punten waren de banden (68%) breekkabel (45%) de koppeling auto-trailer afgekeurd (31%) Ondanks dat deze keuringen niet verplicht zijn, is het natuurlijk wel aan te raden je trailer bij veel gebruik jaarlijks te laten keuren. Al deze punten dragen bij aan het comfort tijdens het rijden. Dit merk jij, maar paardlief in de trailer ook. Je moet er toch niet aan denken dat je een klapband krijgt op de snelweg met je paard achterin?

Wil jij ook graag dat je paard weer zonder problemen laadt? Ik bied op de hele maand april een kennismakingsactie aan. Neem gerust contact op.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.