Grondwerk is leuk! 5 redenen waarom:

Vind jij grondwerk saai om te doen met je paard?

Heb je wel eens gedacht aan de voordelen van grondwerk en hoe leuk, maar ook uitdagend het kan zijn?

 

  1. Basis voor het rijden:  alles wat je vanaf de grond traint met je paard, geeft later in het zadel voordeel. Omdat je deze al onbelast hebt getraind en dus makkelijker voor je paard is de vraag te begrijpen.
  2. Het verdiept de band tussen jou en je paard omdat je werkt aan het vertrouwen in elkaar. Je leert je paard ook fysiek beter kennen en je komt er snel achter hoe spannend hij/zij iets vind. 

    Paarden die veel grondwerk krijgen zijn over het algemeen makkelijker in omgang, omdat je elkaar beter leert kennen.

  3. De afwisselingin training maakt het voor je paard leuker om samen met jou aan de slag te gaan. Er zijn tal van soorten grondwerk: schriktraining, werken aan de hand, vrijheidsdressuur, clickertraining, targettraining, longeren met dubbele lijnen, balkentraining. Heb ik je nog niet genoeg geïnspireerd? Dan daag ik je graag uit om een parcours te lopen met dubbele lijnen.
  4. Mentale training is waar je misschien niet heel erg bewust van zal zijn,  maar bijkomend voordeel is dat je paard beter om kan gaan met stress.
  5. Je kunt al met paarden starten op jonge leeftijd, bijvoorbeeld al rond het einde van het 3e jaar. Het geeft veel voordeel zoals degene die ik in eerdere punten heb benoemd. Maak de trainingen niet te lang en fysiek intensief. Een jong paard is zowel mentaal als fysiek nog volop in de groei.

Denk je dat er veel tijd in gaat zitten. Realiseer je dan goed:

Alle tijd die je nu investeert, verdien je later op vele vlakken dubbel en dwars weer terug.

 

Grondwerk is een breed begrip in de paardensport waarbij je kan er alle kanten op kunt. Het leuke is dat het ook niet uitmaakt welke discipline je beoefent.                                   In elke discipline heeft grondwerk maar 1 doel:               

De basis met je paard goed neer zetten.

 

Wil jij graag kennismaken met grondwerk, schrik en obstakeltraining of ga je graag die uitdaging aan om met dubbele lijnen een parcours te af te leggen?

Neem contact op voor het maken afspraak.

Je zult ervaren dat het echt een leuke uitdaging kan zijn!

 

Onzeker paard
Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.